Belastingadvies icoon

ons aanbod belastingadvies

In bepaalde situaties kunnen stichtingen als een commerciële stichting worden aangemerkt en hierdoor zijn ze belastingplichtig voor de vennootschapsbelasting.

Om voor de belastingdienst als niet-commerciële stichting aangemerkt te blijven moet worden voldaan aan de volgende twee criteria:

  1. de werkzaamhedentoets: Minimaal zo’n 90% van de activiteiten van de stichting moet bestaan uit zorgactiviteiten;
  2. de winstbestemmingstoets: eventueel behaalde positieve exploitatieresultaten kunnen enkel worden aangewend ten bate van een ‘zorgvrijgestelde’ instelling of een algemeen maatschappelijk belang.

Wij beoordelen samen met u of uw stichting nog steeds voldoet aan de eisen voor de vrijstelling van de vennootschapsbelasting.

De fiscale wetgeving is in beweging, ook in de zorgbranche. Een groot deel van de zorg- en welzijnsinstellingen blijkt fiscaal niet in control te zijn, aangezien het onderwerp niet hoog op de agenda staat. Daarom vinden wij het van belang om de om de fiscale risico’s van de zorginstelling te identificeren en te kwantificeren.

BTW krijgt een steeds prominentere rol in de gezondheidszorg het is belangrijk om frequent te blijven monitoren of uw onderneming kan blijven opteren voor de BTW-zorgvrijstelling. Aandachtsgebieden hiervoor zijn ondermeer detachering in de zorg, compensatie vergoeding in het GEZ-tarief voor dekking van de overheadkosten en (on)belaste verhuur.

contact met agz

Hebt u een vraag of opmerking? Vul dan het contactformulier in.
U ontvangt zo snel mogelijk een reactie van ons.

MAAK EEN VRIJBLIJVENDE AFSPRAAK