“In dit fijne team kan ik leren wat het vak van accountancy inhoudt en ontdekken waar mijn kwaliteiten en capaciteiten liggen. Voor al mijn vragen kan ik bij mijn collega’s terecht. Dat stel ik erg op prijs.”

Claudia Demas is een van de jonge aanwinsten van AGZ en 9 maanden geleden gestart als junior-assistent accountant. Door Dennis Keerssemeeckers is zij geattendeerd op de vacature bij kantoor AGZ-Maastricht. Claudia nam contact op en de kennismaking die hierop volgde beviel beiden zo goed dat Claudia de aangeboden baan enthousiast aannam.

‘Ik heb de opleiding Business Management gevolgd en tijdens de opleiding bleek dat cijfers mij goed liggen. Ik kan mij echt vastbijten in financiële opgaven. Tijdens mijn opleiding heb ik stage gelopen in het bedrijfsleven en mijn loopbaan daar ook gestart.

Accountancy

De accountancy-wereld kende ik nog niet goed. De afgelopen periode ervaar ik als een echte ‘ontdekkingsreis’ en ik heb mijn reis zeker nog niet afgerond. Leergierig als ik ben, wil ik graag alles weten over het vak en de interessante branche waarop AGZ zich richt. De rol van samenstel-accountant als van controlerende accountant zijn uitdagende functies.
Dat ik de ruimte en een goede interne begeleiding hierin krijg, waardeer ik enorm’, aldus Claudia.

Haar functie heeft mooie raakvlakken met haar andere baan als raadslid bij de gemeente Maastricht. Namens D66 is Claudia onder meer eerste woordvoerder op de thema’s Economie, Onderwijs en het Sociaal Domein. Daardoor is zij bekend met het beleid in het kader van de participatie, jeugd en Wmo en de bijhorende (zorg)terminologie. Dat komt goed van pas in haar functie bij AGZ.

Raadslid

Op de vraag waarom Claudia raadslid is geworden in haar woonplaats, antwoordt ze: ‘Ik wil mij graag inzetten voor de gemeenschap en de deeltijdfunctie van ‘lokale volksvertegenwoordiger’ vind ik niet alleen heel boeiend maar zo ben ik nog meer betrokken bij de stad Maastricht en haar inwoners. Het is een uitdagende combinatie die veel tijd en energie vraagt, maar echt heel leuk’.

Balans werk en ontspanning

Claudia erkent dat het vaak moeilijk is om een goede balans te zoeken tussen werk en privé. Iets wat zij ook herkent bij haar vrienden in dezelfde leeftijd. ‘Wij zijn gedreven, maar dat neemt niet weg dat wij tijd moeten nemen voor ontspanning en rust. De leiding van AGZ vindt dit ook belangrijk.

In mijn sociale contacten met vrienden en familie kan ik gelukkig afschakelen en ik probeer te sporten’, lacht ze. ‘Meer zit er nu niet in. Maar als je je werk leuk vindt, dan geeft dit wel energie! Daar geniet ik van.’

Aan het woord

10 juli '19 / Claudia Demas

10 mei '19 / Daniël Austmann

9 maart '19 / Sercan Arslanturk

12 feb '19 / Silvie Hamelers

Nieuwe collega’s

“Zou je deel uit willen maken van ons team? Je kunt altijd vrijblijvend kennis met ons maken. Dan drinken wij samen een kop koffie!

Meer info