Aan het woord: Silvie Hamelers

“Hard werken? Met alle plezier. Een prettige werksfeer mag daarbij echter niet ontbreken. Ik voel me het beste bij een bedrijf  waar persoonlijke aandacht is voor de klant én de collega”. Maak kennis met onze collega Silvie Hamelers.

Silvie Hamelers is Accountant-Administratieconsultent, (AA)-accountant, werkt als supervisor vanuit ons kantoor in Maastricht. “Ik werk heel graag en heb er ook geen problemen mee om méér te werken in de ‘spitstijd’ als het nodig is. De periode tussen februari en mei waarin alle controles plaatsvinden is megadruk”.

Thuis in Eijsden, zo’n 10 km ten zuiden van Maastricht, geniet ze van haar gezin, dat bestaat uit uit manlief en 2 bijna volwassen zonen. Om haar hoofd leeg te maken, sport Silvie fanatiek in de lokale sportschool.

De bekende appel

“Mijn vader was controller en ik mocht als kind af en toe mee naar kantoor en dat vond ik hartstikke leuk. Het vak van mijn vader vond ik interessant waardoor ik  haast als van zelfsprekend ook die richting ben ingeslagen. De middelbare school heb ik net over de grens in België, in het plaatsje Voeren gevolgd en daar werd bevestigd dat ik goed met cijfers kon omgaan. Het schooladvies om voor een opleiding in de economische richting te kiezen, heb ik dan ook met veel animo opgevolgd.

Later bleek dat ik een atypische accountant was; mijn ‘gevoelsniveau’ is blijkbaar groot. Dat zie ik als een compliment. Wellicht voel ik mij daarom ook zo thuis bij AGZ.

Wil met niemand ruilen

“Mijn werk als accountant bestaat in het kort uit het samenstellen, beoordelen en controleren van jaarrekeningen en andere financiële overzichten van een bedrijf of instelling.

Uit bovenstaande werkzaamheden vloeit ook mijn natuurlijke adviesrol als accountant. Ik werk graag samen met de controller of administrateur van een organisatie aan de jaarrekening. Wij kijken samen in hoeverre er verbeteringen in financiële processen mogelijk zijn. Het zijn interessante dagen op locatie. Je werkt nauw met hen samen en leert de mensen achter de cijfers kennen en dat vind ik bijzonder waardevol.”

Zorgsector

Op de vraag of het verschil uitmaakt voor welke sector je werkzaam bent, antwoordt Silvie:

“In principe maakt het geen verschil. Als accountant verdiep je je in het bedrijf of organisatie en doe je zo goed mogelijk je werk. Wat ik wel bijzonder mooi vind aan het werken voor organisaties in de zorgsector is, dat ik werk met mensen wiens drijfveren primair gericht zijn op een goede zorgverlening voor hun cliënten en niet op hun eigen financiële belangen.

Positieve werksfeer

“Als ik mij prettig voel, kan ik goed presteren. Dát maakt het grote verschil voor mij en daarom werk ik hier graag. AGZ is een relatief kleine club mensen die niet alleen hard werkt maar ook tijd neemt voor elkaar. Onhaalbare targets worden hier niet gesteld. Er is ruimte om je te ontwikkelen en men neemt de tijd om nieuwkomers of  junioren goed te begeleiden. ‘Over elkaar praten-sfeertje’ of ellebogenwerk ontbreekt hier volkomen”, daarin is Silvie heel stellig. 

Onbetaalbaar

“Natuurlijk moeten primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden uiteraard goed zijn. Maar nogmaals een gezellige werksfeer en onderlinge betrokkenheid vind ik net zo belangrijk! Die is onbetaalbaar en heeft volgens mij meer effect op de productiviteit dan wat dan ook. Dat ons kantoor in hartje Maastricht ligt, draagt natuurlijk ook bij aan een positieve sfeer!” stelt de goedlachse Silvie vast.

Aan het woord

10 juli '19 / Claudia Demas

10 mei '19 / Daniël Austmann

9 maart '19 / Sercan Arslanturk

12 feb '19 / Silvie Hamelers

Nieuwe collega’s

“Zou je deel uit willen maken van ons team? Je kunt altijd vrijblijvend kennis met ons maken. Dan drinken wij samen een kop koffie!

Meer info