“Hier heerst een open cultuur. Als je wilt praten staat de deur staat altijd voor je open. Zowel voor vakinhoudelijke vragen als persoonlijke gesprekken. Ook de partners nemen de tijd voor je. Dat vind ik waardevol.”

Sercan Arslanturk is 27 jaar en werkt nu 3 jaar als assistent-accountant bij AGZ. “Bij mijn vorige werkgever werkte ik voor MKB-bedrijven, van bouwbedrijf tot bakkerij. Heel breed en daardoor wel gevarieerd. Ik wilde mij echter specialiseren op een bepaalde bedrijfstak en zo ben ik bij AGZ terecht gekomen.

Het is een periode van heel veel leren en meelopen met ervaren collega’s. Je wordt echt geen specialist in een jaar, dan kan ik je wel verzekeren. Zeker niet in deze sector die voortdurend in beweging is. Iets nieuws leren doe je iedere dag. Het is voortdurend een uitdaging om de nieuwe wet- en regelgeving uit te leggen aan je klanten, zodat zij de consequenties hiervan begrijpen.

Op basis van kennis en ervaring krijg je steeds meer overtuigingskracht. Het vertrouwen bij de klant groeit en zo werk je aan een stevige relatie. Goede kwaliteit leveren is heel belangrijk.
Dat zie ik met name bij collega Daniel, die heeft zoveel ervaring. Hij kent de klanten erg goed en het contact dat hij met hen heeft is heel plezierig.”

Ambities

“Nu houd ik mij vooral bezig met het samenstellen van de jaarrekeningen, het helpen bij het opzetten van administraties en het adviseren over financiële zaken zoals bijvoorbeeld belastingen of geld besparende maatregelen. Over een tijdje wil ik graag ontdekken of de controlepraktijk voor mij ook interessant zou kunnen zijn. Dat heb ik besproken met een van de partners en er worden t.z.t. mogelijkheden gecreëerd om deze tak van de accountancy te leren. Dat waardeer ik zeer. Of ik over 10 jaar hier nog werk, dat kan ik niet zeggen. De tijd zal het leren. Voorlopig heb ik nog voldoende uitdagingen”, lacht Sercan.

Stress

Op de vraag of Sercan ook veel stress ervaart in zijn werk, antwoordt hij: “uiteraard werken wij ook met deadlines. Ik ondervind hier echter zelden stress van. Volgens mij komt dit omdat de collega’s voor elkaar inspringen. De open cultuur die hier heerst draagt daar aan bij. Dat is hartstikke mooi. Het is ook niet erg om een keertje langer te werken, zolang het maar in balans is.”

Wat doe je om het werk los te laten?

“Ik kan goed afschakelen na kantoortijd. Ga regelmatig fitnessen of een filmpje pakken. Ben ook lid van een voetbalclub. Helaas kan ik nu niet actief voetballen vanwege een enkelblessure. Dat komt wel weer, daar kijk ik wel naar uit!“

Aan het woord

10 juli '19 / Claudia Demas

10 mei '19 / Daniël Austmann

9 maart '19 / Sercan Arslanturk

12 feb '19 / Silvie Hamelers

Nieuwe collega’s

“Zou je deel uit willen maken van ons team? Je kunt altijd vrijblijvend kennis met ons maken. Dan drinken wij samen een kop koffie!

Meer info