“Door onze specialistische kennis van de wet- en regelgeving in de zorgsector, hebben wij veel parate kennis en zijn wij in staat om snel en kundig antwoord te geven op vragen waarmee zorgaanbieders worstelen. Dat is onze kracht.” Maak kennis met collega Daniel Austmann.

Al bijna 25 jaar is Daniel werkzaam in de accountancy en sinds 1998 specifiek voor de zorgsector. Hij stond mede aan de basis van AGZ, eerst nog als onderdeel van VvAA en in 2017 als zelfstandige onderneming.

Automatisering

Op de vraag of er de afgelopen 25 jaar veel veranderd is in de accountancywereld antwoordt Daniel: “De automatisering heeft het vak wel veranderd. De informatie is niet alleen digitaal 24/7 voorhanden, maar we werken bijna papierloos en dat was vroeger wel heel anders. Toen moesten we ordners en stapels documenten bij de klant ophalen en ordenen. Nu beschikt men over digitale boekhoudprogramma’s, worden documenten digitaal gedeeld en per mail heb je snel contact gelegd met de klant.

Maar ook hier ‘elk voordeel heeft ook zijn nadeel’: je komt soms maar één keer per jaar bij de klant voor de bespreking van de jaarrekening. En als ik heel eerlijk ben, dan mis ik het regelmatig persoonlijk contact met de klant wel.”

Werken in de gezonheidszorg

“Voor een accountant is zijn of haar werk in de basis niet anders dan voor het MKB of voor bijvoorbeeld een huisartsenpraktijk. De gezondheidszorg is echter wel een sector waar voortdurend aanpassing van wet- en regelgeving plaatsvindt die mogelijk consequenties heeft voor de interne processen en de financiële administratie van een organisatie. Wij kennen de klanten goed, kunnen hen hierop attenderen en de regelgeving correct toepassen. Dat wordt bijzonder gewaardeerd”.

Waarom kies jij voor AGZ?

Daar hoeft Daniel niet lang over na te denken. “De diversiteit in mijn werk trekt mij het meeste aan. Het kwalitatief verbeteren van processen vind ik een uitdaging. Zowel bij de klant als intern. Het streven naar de hoogste kwaliteit zit gewoon in mijn DNA.  Ik ben nogal volhardend en hoewel mijn collega’s het belang hiervan in zien, wordt dat mij natuurlijk niet altijd in dank afgenomen”, voegt Daniel er lachend aan toe.

“Wat ik bijzonder waardeer is dat wij hier de vrijheid hebben om het werk naar eigen keuze in te richten en er is waardering voor eigen inbreng. Natuurlijk brengt vrijheid ook verantwoordelijkheid met zich mee. Maar wij zijn professionals en kunnen dit ook waarmaken. De sfeer is goed en collegiaal.

Ik zou wel nog meer tijd willen besteden aan het begeleiden van de junioren, dat vind ik erg belangrijk. Het is jammer als dat door tijdgebrek niet altijd lukt zoals ik wel zou willen.”

Is de werkdruk groot?

“De werkdruk is groot, maar niet té groot. In tegenstelling tot andere accountantskantoren hebben wij normale werktijden. Dan is er ook voldoende tijd voor ontspanning. Ik vind het prettig om te hardlopen, te fietsen of te wandelen en bij goed weer te vissen!”

Aan het woord

10 juli '19 / Claudia Demas

10 mei '19 / Daniël Austmann

9 maart '19 / Sercan Arslanturk

12 feb '19 / Silvie Hamelers

Nieuwe collega’s

“Zou je deel uit willen maken van ons team? Je kunt altijd vrijblijvend kennis met ons maken. Dan drinken wij samen een kop koffie!

Meer info