Assistent accountant Ruben de Jong houdt van presteren en gezelligheid.

“Elke ochtend spring ik met plezier in mijn auto om aan een nieuwe werkdag te beginnen”, laat Ruben de Jong weten. Deze enthousiasteling is 20 jaar en combineert zijn functie als assistent-accountant met een duaal leertraject. De komende 3 jaar volgt hij een dag per week les om zijn diploma HBO-accountancy te halen.

Deze combinatie vraagt discipline; ook na een drukke werkdag moet er nog gestudeerd worden. Ruben vindt dit geen probleem. “De voltijdse HBO-opleiding die ik eerder gevolgd en afgebroken heb, was niets voor mij. Ik heb deze kans bij AGZ gekregen en gegrepen. Mijn opgedane kennis kan ik direct in de praktijk brengen. Bovendien word ik, ook als junior assistent, actief betrokken bij de klanten. Dat is echt een groot voordeel voor mijn studie en persoonlijke ontwikkeling”.

Gestart als stagiaire MBO

Via, via is Ruben bij AGZ in Utrecht als MBO-stagiaire terecht gekomen. “Ik had geen duidelijk beeld wat het werken bij een accountantskantoor zou inhouden en zeker niet bij een bureau dat gespecialiseerd is in de zorgsector. Saai? Zeker niet. In de afgelopen twee jaar ben ik veel wijzer geworden en heb ik ontdekt dat het vak van accountancy zoveel verschillende kanten heeft. En zeker de zorgsector die, zeker in deze tijd, maatschappelijk hoog gewaardeerd wordt. Het is uitdagend om je in de zorg steeds verder te verdiepen en te specialiseren. Daardoor hoop ik op de langere termijn de zorgprofessionals steeds beter te kunnen ondersteunen. Zo kan ik ook een steentje bijdragen aan deze cruciale sector.”

Ook tijd voor gezelligheid

Ruben had zelf ook niet gedacht dat het werken bij een accountantsbureau zo afwisselend en boeiend zou zijn. “Dat het mij zo goed bevalt, komt ook door het team van leuke collega’s. Bij AGZ is er een evenwichtige balans tussen presteren en het gezellig hebben met elkaar. Zo houd je ook plezier in je werk. Natuurlijk zijn er soms lange werkdagen en deadlines die gehaald moeten worden. Wij zetten dan samen, de accountants/partners en de medewerkers, de schouders er onder. Dat is klasse!” Op de vraag of hij last heeft van stress, antwoordt Ruben: “Ik heb gelukkig niet veel last van stress en als dat een enkele keer wel zo is, dan kom ik thuis tot rust met pianospelen.”

Carrièreverwachtingen

Ruben staat nog aan het begin van zijn carrière en heeft nog geen concreet carrièrepad uitgestippeld. “Voor nu concentreer ik mij vooral op het behalen van mijn diploma HBO Accountancy. Daarna zie ik wel verder. Ontwikkelingen en mogelijkheden op het gebied van informatietechnologie vind ik interessant. Met name de mogelijkheden van verdere digitalisering van bedrijfsprocessen, zowel onze eigen processen als die van de klanten in de zorgsector. Maar ook het vak van docent lijkt mij zeker wat; jongeren zoals ik enthousiasmeren en begeleiden in het boeiende vak van accountant. Net zoals de energieke docenten van het Hoornbeeck College in Gouda mij enthousiast hebben gemaakt. Daar heb ik nu nog profijt van!”

Aan het woord

10 juli '19 / Claudia Demas

10 mei '19 / Daniël Austmann

9 maart '19 / Sercan Arslanturk

12 feb '19 / Silvie Hamelers

Nieuwe collega’s

“Zou je deel uit willen maken van ons team? Je kunt altijd vrijblijvend kennis met ons maken. Dan drinken wij samen een kop koffie!

Meer info