We ontmoeten elkaar naast het kantoorpand van AGZ in Maastricht, in het gezellige Grand Café ‘D’Artagnan’. Het café is vernoemd naar de beroemde vierde musketier die tijdens het beleg van Maastricht in 1673 om het leven kwam. Het motto van de musketiers ‘Een voor allen, allen voor een’, past eigenlijk wel bij deze drie heren.

Niet dat deze accountants ten strijde trekken, maar in het boek ‘Een voor allen, allen voor een’ van managementgoeroe Simon Sinek, zegt de schrijver dat dé essentiële taak van een leider of manager is ‘het creëren van een cultuur van veiligheid en vertrouwen.’ Volgens de schrijver nemen mensen pas echt verantwoordelijkheid en initiatief als ze zich gesteund weten door hun collega’s én hun leiders.

En dat is ook wat de directieleden van AGZ – Accountants voor de Gezondheidszorg – belangrijk vinden; een cultuur creëren in hun bedrijf waar weliswaar hard gewerkt wordt, maar waar persoonlijke aandacht, betrokkenheid en korte lijnen belangrijk zijn voor zowel de klanten als voor de teamleden.

Oud collega’s

Oud-collega’s Gerald Kuipers, Martijn Kool en Jos Dassen zijn samen begonnen bij AGZ toen het nog onderdeel uit maakte van de VvAA in Utrecht. Zij waren zeker niet ontevreden over hun job, maar wilden meer betekenen voor de organisaties en instellingen werkzaam in de gezondheidszorg. Vanuit deze sector was er namelijk grote behoefte aan een accountant én deskundige sparringpartner die de ingewikkelde wet- en regelgeving in de genoemde sector kon vertalen naar begrijpelijke processen.

De heren wilden directies van deze organisaties, groot of klein, ontlasten op financieel, fiscaal en juridisch advies, zodat zij zich kunnen richten op hun corebusiness. ‘Door je volledig te focussen op de zorgsector, word je een specialist en kun je van nog grotere toegevoegde waarde zijn’, was hun stellige overtuiging.
‘Bovendien is de gezondheidszorg een boeiende sector, die nooit stil staat en wij houden wel van enige rühring’, voegt Martijn Kool er lachend aan toe.

Van Noord naar Zuid en van West naar Oost.

Na rijp beraad en een grondige voorbereiding hebben Martijn, Jos en Gerald in 2017 de knoop doorgehakt. Met een team medewerkers hebben zij AGZ voortgezet, los van de vvAA, maar waar zij nog nauw mee samenwerken.

Jos Dassen: ‘natuurlijk was het een spannende en onzekere periode. Dat is voor elke startende ondernemer zo. Het is heel mooi dat wij dankzij ons opgebouwd relatienetwerk, onze persoonlijke aanpak en specialistische kennis, een vliegende start hebben kunnen maken. Daar mogen wij best trots op zijn. En onze orderportefeuille groeit nog steeds.’

Dynamisch

Gerald Kuipers: ‘de zorgsector is een van de grootste werkgevers van BV Nederland. Deze sector staat met stip op de agenda in Den Haag. Een dynamische sector waar bijna ieder jaar de beleidsregels wijzigen. Wij volgen de informatiestroom continu en schakelen direct naar onze klanten bij wie deze informatie consequenties kan hebben voor hun interne processen’.

Jos vult aan: ‘In geen enkele andere sector is de kwaliteit van de financiële huishouding en de interne procesvoering zo belangrijk als bij de zorgsector. Als volgens de Inspectie Gezondheidszorg of de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) de kwaliteit te wensen overlaat, heeft dit direct negatieve gevolgen voor de hoogte van de tarieven die vanuit de zorgkantoren vergoed worden. Dat moeten we te allen tijde zien te voorkomen.

Wij voelen ons verantwoordelijk en vinden ‘ownership’ richting onze klanten heel belangrijk. Het denken en handelen als eigenaren en het proactief zijn, dat brengen wij ook over op ons team. Zo creëren we grote betrokkenheid en vergroten wij gezamenlijk ons werkplezier en productiviteit. Dat merken onze klanten ook en dit wordt bijzonder gewaardeerd.’

Ambitie

Op de vraag waar hun uitdaging ligt voor de komende jaren, antwoordt Martijn: ‘Wij zoeken nieuwe medewerkers, zodat wij op een gezonde manier kunnen groeien. Wij willen met plezier blijven werken én – erg belangrijk- met behoud van een gezonde balans tussen werk en privé.

Indien wij met behoud van onze identiteit, als dé autoriteit in onze sector gezien worden, dan zij wij super tevreden mensen!’ Er wordt instemmend geknikt. Een mooie afsluiting van het gesprek.

April 2019

Lilian Zeekaf
KIT. krachtige verbinding

Aan het woord

10 juli '19 / Claudia Demas

10 mei '19 / Daniël Austmann

9 maart '19 / Sercan Arslanturk

12 feb '19 / Silvie Hamelers

Nieuwe collega’s

“Zou je deel uit willen maken van ons team? Je kunt altijd vrijblijvend kennis met ons maken. Dan drinken wij samen een kop koffie!

Meer info