Aan het woord: Dennis Keerssemeeckers, assistent accountant.

“Ik kijk nog altijd met veel plezier terug op mijn eerste kennismaking met AGZ. Nu al weer 4,5 jaar geleden. Jos Dassen, een van de vennoten nam uitgebreid de tijd om mij te leren kennen. Er was aandacht en interesse voor mij als persoon. Er was heel snel al een goede klik.”

Dennis vervolgt: “Met mijn diploma Master International Business Track Accountancy op zak, was ik op zoek naar een baan. Ik had geluk dat ik bij verschillende grote accountantskantoren op gesprek mocht komen. Helaas zonder positief resultaat, het klikte gewoon niet. In het gesprek met Jos Dassen klikte het wel. Blijkbaar pas ik goed binnen een relatief kleiner kantoor waar collegialiteit, aandacht voor elkaar en een goede werksfeer heel belangrijk zijn.”

Combinatie van werk en opleiding

Dennis kreeg bij AGZ de kans de Post-Master opleiding tot Registeraccountant te volgen. Een pittige combinatie naast zijn werk. “Inmiddels heb ik het theoretische gedeelte met succes afgerond. Twee jaar van bikkelen; van maandag t/m donderdag werken, vrijdags naar de universiteit en in het weekend en in de nachtelijke uurtjes studeren. Er was nauwelijks vrije tijd, behalve voor mijn voetbaltrainingen en wedstrijden. 

Die uurtjes zijn goud waard gebleken; de fysieke inspanning zorgde voor de broodnodige ontspanning. In corona-tijd heb ik dat moeten missen en ben ik veel gaan hardlopen. 

Als ik er weleens doorheen zat, was het Jos Dassen die mij opving en duidelijk aangaf dat mijn prioriteit bij de studie lag. Mijn collega’s zouden inspringen als het nodig was, geen probleem. Hoe fijn is dat!”

Afronding studie en ervaring opdoen

“Ik ben nu met het tweede en voorlaatste jaar van het praktijkgedeelte bezig. Deze combinatie is goed te doen, zeker in vergelijking tot de eerste jaren”. Dennis is zichtbaar opgelucht. 

“Het is super dat ik bij AGZ met alle drie de vennoten mee kan lopen en ervaring kan opdoen. Dit betekent niet alleen dat ik kennismaak met een diversiteit aan klanten in het hele land, maar ook in begeleiding. Elke vennoot heeft zijn eigen stijl en aanpak. Het verruimt mijn blik en daar leer ik veel van.”

Hoe bevalt jou de zorgsector?

“Veel familieleden van mij werken in de zorg. Persoonlijk vind ik het een interessante branche waar veel gebeurt. Door de focus op een specifieke branche, word je een specialist. Dat spreekt mij aan. Bovendien denk ik dat organisaties steeds meer behoefte hebben aan een accountant met inhoudelijke branchekennis. Een accountant die weet met welke wet- en regelgeving de ondernemer te maken heeft en kan meedenken over de toekomst van de onderneming”.

Wijze raad voor net-afgestudeerden?

Op de vraag of Dennis nog tips heeft voor jonge, net-afgestudeerden, antwoordt hij: “Bij het kiezen van een werkgever, zou ik hen op het hart willen drukken om goed bij zichzelf te rade te gaan. Wat wil je, wat past bij jou? 

Een kantoor uit de ‘Big Four’ staat waarschijnlijk heel cool op je CV. Dat lijkt heel uitdagend. Maar let wel; je bent daar een klein radartje in een hele grote organisatie. Als je daarvoor bewust kiest, prima.

Bij kleinere accountantskantoren zijn er korte lijnen en word je snel meegenomen in de klantencontacten. Je bent aanwezig bij de gesprekken en krijgt daardoor een goed totaalbeeld van de klant. Zo bouw je snel waardevolle ervaring op, meer dan vakinhoudelijk alleen. Denk aan de kunst van het goed luisteren, samenvatten, doorvragen, empathie en communicatie.

Bovendien heeft het werken in een kleiner team zo zijn voordelen; je kent elkaar snel, werkt veel samen en daardoor is de collegialiteit groot. Je helpt elkaar de deadlines te halen. Daarnaast is het ook heel gezellig, zeker als je in het centrum van Maastricht mag werken!”

Dennis sluit af; “Wil je meer weten over het werken bij AGZ of over de vacatures? Mail mij gerust via dennis.keerssemeeckers@agz.nl

Op de foto: Dennis Keerssemeeckers kijkend in de camera en enkele collega’s uit Maastricht en Utrecht. 

Aan het woord

10 juli '19 / Claudia Demas

10 mei '19 / Daniël Austmann

9 maart '19 / Sercan Arslanturk

12 feb '19 / Silvie Hamelers

Nieuwe collega’s

“Zou je deel uit willen maken van ons team? Je kunt altijd vrijblijvend kennis met ons maken. Dan drinken wij samen een kop koffie!

Meer info